Molitva

molitva

— Autor nerydaglas @ 14:50

Gospodaru  moj

Zaustaljam misli i smiren , bez briga.shvatam sve jeste kako jeste i samnom i bez mene,ni dobro ni zlo . Ja sam nesvestan bez izbora ,bez odluke sudicu,sudio i bojio stvari u sebi i van sebe u crno ili belo i odredjivao im mesto u paklu ili raju.Sada ostavljam bliznjima da biraju sebe i svoj zivot i ne brinem.Ucinicu sto mogu,pomocicu ali  suditi necu.

Samo da sam smiren,bez misli opusten sa osecanjem milosti za sve,zadovoljan i zahvalan za to blazeno stanje.

To sto mislim to i osecam i dozivljavam.Ako mislim da je ovaj svet i ovaj zivot divan onda to i osecam i dozivljavam.A kad se ljutim ili srahujem onda to i zivim.Ja zapravo mogu da biram te carobne slike koje potom i dozivljavam i  hvala ti za tu slobodu i moc da kao mag,carobnim stapicem stvaram tu caroliju koju zovemo zivot i da uzivam u njoj.

Ali sve je tako promenljivo i prolazno i kako da se vezem za bilo sta,sem za tebe istino moja.Kazem sebi uzivaj u tim slikama koje gledas kao  fatamorganu i prihvati tu caroliju i kada se privid stvarnog pokaze kao stvaro nista.

Bilo je ,proslo je, nema ga,Cesto ni slutiti ne mogu da ce se dogoditi neocekivano,

I kako da izvucem pouke i ne ponavljam greske kada sam slobodan da biram i u izboru i pogresim jer ne znam koje odelo cu ja nositi sutra a pogotovu koliko ce se bliznji i sve oko njih promeniti.Samo vera moja osvetljava mi put da ne zavrsim u tami.

I gledam sebe gresnoga kako apsurdno prihvatam tu caroliju muke izbora,tu magiju,cudo uspeha u blagodati tvojoj ali ne i gubitke kada se stvarnost pojavi u obliku nistavila,pa od vodljivog tela ostane samo nevidljiva dusa.I onda placem a ne znam zasto,da li zbog tela koje odlazi tamo gde nema ni svetla ni vazduha,ni beskonacnosti prostora ni uma,ni bilo cega ili u radosti nade sto ce dusa moja uspokojena da prebiva kraj tebe blazena sreco moja.

I sta ja da volim i ne volim u ovom svetu i odakle glupa misao ta.Sve mi dato kao slika,ovaj zivot zemaljski i sta ja tu nalazim da ne valja ,da je ruzno i zlo ,moje neznanje ili moja fantazija da bih mogao sve da stvorim bolje uz pomoc tvoju silo i snago moja.Pomozi meni nem (Dalje)

Čestitamo

— Autor nerydaglas @ 14:44
Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.

Powered by blog.rs